fb

Transplantacija kose

UZROCI OPADANJA KOSE

Postoje različiti uzroci opadanja kose koji uključuju genetiku, starenje, kožna oboljenja i infekcije kože, hormonske poremećaje, mehaničke povrede i upotrebu određenih lekova kao što su antikancerogeni lekovi. Potrebno je tačno dijagnostikovati uzrok opadanja kose kako bi se na odgovarajući način lečio problem koji je doveo do opadanja kose, i ne radila bespotrebna transplantacija.

 

Postoje 4 osnovna uzroka opadanja kose:

  • Genetski faktor – dokazan kao najznačajniji faktor u problemu opadanja kose i kod muškaraca i kod žena. Nasleđuje se preko oca i majke i odgovara tzv. androgenom tipu ćelavosti (Male Pattern Baldness ).

  • Hormonski faktor – ogleda se u neravnoteži muških i ženskih hormona, te u poremećaju rada štitne žlezde. Korekcijom ovog disbalansa možemo vrlo efikasno da sprečimo opadanje kose.

  • Starenje – smatra se normalnim procesom gubitka ili proređivanja kose koje se odvija po tipu androgenetske alopecije.

  • Stres – psihičke, ali i fizičke prirode, može biti vrlo bitan faktor nakon težih oboljenja ili velikih operativnih zahvata. Tako može doći do gubitka velikog broja dlaka za kratak period vremena, ali, na svu sreću, u većini slučajeva se radi samo o privremenom gubitku kose.

     

Svaka osoba normalno gubi svakodnevno između 50 i 100 dlaka koje ulaze u fazu mirovanja i ne predstavljaju znak za zabrinutost.

Poslednje statistike pokazuju da sve više mladih od 20-30 godina ima problem sa opadanjem kose, te da se već sa 30 godina starosti odlučuju za transplantaciju kose, a ta granica se pomera ka mlađim godištima.

Gubitak kose se određuje po Norwood skali, individualan je i jedinstven za svakog ponaosob.

 

AHI tehnika

Transplantacija kose je hirurška metoda kojom se dlaka sa potiljačne ili bočne regije glave presađuje na regiju gde kosa nedostaje.

Većina tehnika transplantacije kose se trenutno u svetu baziraju na FUE metodi, za razliku od FUT metode gde se vrši hirurško odsecanje dela kosmate regije koja ostavlja ožiljke.

Postoje različite tehnike izvođenja FUE metode. Osnovne razlike su: u načinu ekstrakcije folikula (manuelna ili motorizovana tehnika), zatim u prečniku i kvalitetu kružnog nožića kojim se vrši ekstrakcija i načinu implantacije folikula u recipijentnu regiju.

 

Mi primenjujemo motorizovanu metodu sa kružnim nožićima prečnika 0.8 mm, što je trenutno idealan standard i najsavremenije rešenje gubitka kose. Manji prečnik može oštetiti okolne folikule, a veći ostavljaju tačkaste ožiljke.

Koristimo posebno konstruisane implantere sa kojima u jednom potezu ubacujemo folikul u željeno mesto pod željenim uglom kako bi se rekonstruisao prirodni pravac rasta dlake. Na ovaj način vršimo manju traumu tkiva, a zarastanje je brže i bolje, sa manje postoperativnog bola u istoj regiji. Crvenilo kože ubrzo nestaje, a oporavak je brz, bez zavoja i skidanja konaca. Na ovaj način postiže se najbolji efekat, a rezultati su zagarantovani!

Pored toga što uspešno rešavamo problem opadanja kose, prioritet nam je da konačan rezultat bude potpuno prirodan izgled.

Nakon samo par dana pacijent može da se vrati svakodnevnim aktivnostima i obavezama.

Hiljade zadovoljnih klijenata naše tehnike su garant za uspešnost ove procedure transplantacije kose.

Vratite svoj mladalački izgled i povratite izgubljeno samopouzdanje!

Po najpovoljnijim cenama dobijate najbolji tretman bez ožiljaka i bolova!